Το υπουργείο Παιδείας έθεσε στη διάθεση του εκπαιδευτικού δυναμικού τρεις μορφές εξ αποστάσεως διδασκαλίας, τη Σύγχρονη, την Ασύγχρονη και την Εκπαιδευτική τηλεόραση.

Σύγχρονη (real time) : Εφαρμοστηκε στα Δημοτικά σχολεία σε οκτώ (8) φάσεις, ξεκινώντας από την Τρίτη 24 Μαρτίου και έως την Παρασκευή 3 Απριλίου. Πρόκειται για μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Το πρόγραμμα για κάθε τάξη διαμορφώνεται από ομάδα διευθυντή – εκπαιδευτικών κάθε σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί ενεργοποιούν την ψηφιακή τους τάξη διδασκαλίας μέσα από την πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας με την οποία μπορεί κανείς να συνδεθεί και διαδικτυακά και τηλεφωνικά. Οι διευθυντές συντονίζουν την επικοινωνία με τους γονείς προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά να συνδεθούν.

Οδηγίες για την Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

39731_ΠΣΔ_Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό ΔίκτυοDownload

Ασύγχρονη: Γίνεται ως συνεργασία με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από την παράδοση του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου. Απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων. Ειδικά για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου οι πλατφόρμες της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δύνανται να αξιοποιηθούν παράλληλα και επικουρικά με την πλατφόρμα σύγχρονης εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.  Ο αριθμός των χρηστών-μαθητών έχει ξεπεράσει τους 700.000 και των χρηστών-εκπαιδευτικών τους 166.000, ενώ εκπαιδευτικά εργαλεία όπως «Φωτόδεντρο» και E-Books έχουν συγκεντρώσει πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέψεις.

Οδηγίες για την Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση:

Οδηγίες για την Ασύγχρονη εκπαίδευση (pdf)Download

Οδηγίες 2 (pdf)Download

Εκπαιδευτική τηλεόραση: Από τη Δευτέρα 30/3/2020 και καθημερινά στις 10 πμ από την συχνότητα της ΕΡΤ2, οι μαθητές του δημοτικού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μαθήματα τηλε-εκπαίδευσης.

Συμμετοχή της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών/τριών των σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης